farfarstoppsncka.blogg.se

~ tankar, minnen, känslor och reflektioner ~ personer och händelser som påverkat mig och mitt liv ~ trädgård och handarbeten

Blir'e nå grönsaker??

Kategori: Trädgård

Så här långt har mina morötter kommit!! Jag sådde dem i maj. Rädisor har vi skördat och sått nytt. Sen är det sockerärtor som kommit upp ca 5 cm över jord. Hoppas att det blir nånting att skörda här i augusti. 

Skönheten ~ vårt första husdjur

Kategori: Minnen

Hemma hos mina föräldrar i gästrummet bodde en skrattduva, som hette "Skönheten" 
Hon var otroligt sällskaplig och mysig. När man öppnade buren på morgonen flög hon till sängen och "kuttrade". Hon ville gärna lägga huvudet sitt under T:s haka och mysa. En dag följde hon med oss hem! Vi hade flera mysiga år tillsammans, men till sist blev hon sjuk och dog. Så nu i sommar fann vi på en blomsterbutik en prydnadsduva som påminner mycket om Skönheten, den bor nu i vår balkonglåda på bron. Visst är hon vacker?!
 

Att virka ett överkast

Kategori: Handarbete

 
För 2 år sedan fann jag i tidningen Drömhem & trädgård en beskrivning på ett virkat överkast. Man virkar hexagoner, sexkantiga rutor, som man sedan virkar ihop till ett stort överkast. Jag har gjort en tredjedel av överkastet så jag har ca 300 rutor kvar att virka 😃 Så det finns att göra i vinter!