farfarstoppsncka.blogg.se

~ tankar, minnen, känslor och reflektioner ~ personer och händelser som påverkat mig och mitt liv ~ trädgård och handarbeten

Inspirerad av ett vykort med tvätt..

Kategori: Handarbete

 
Fick ett kort från svärmor som resulterade i den här målningen 2003.  
 
 
 
 

Kvinnorna i mitt liv - Mamma

Kategori: Minnen

Något som jag kommer ihåg starkt är doften av nybakat!! När jag kom från skolan och hela huset doftade av mammas nybakade tekakor!! Vi, mina syskon och jag, kunde äta hur många tekakor somhelst, när de var nybakade, fortfarande varma, ljuma och smöret rann av och osten smälte!!
Mamma bakade råglimpa, sladdkakor och säkert en hel del annat också, men det jag har starkast minne av är just tekakorna.
 
Tanken på hennes kärleksmumms, kramforskaka och vad den nu mer kallas får det också att vattnas i munnen.
 
Jag fick lära mig att baka av henne, jag vet inte hur gammal jag var, men det var roligt att klicka ut tekakorna med skedar på bakplåtspapper. Eller stå och grädda sladdkakor i stekpannan.
Jag kommer ihåg när vi tippade en plåt med ogräddade tekakor på golvet, då var inte mamma glad! Men nu är det ganska kul att tänka tillbaka på!! (fniss!)
 
Jag är tacksam att jag fick vara i köket och hjälpa till och lära mig både baka och laga mat. Jag kommer ihåg en gång i tonåren när jag skulle koka risgrynsgröt. Allt gick bra tyckte jag, ända tills mamma kom och kollade hur det gick, jag hade glömt ha i mjölken!!!
Risgrynen hade kokat i liiiite!! vatten i ca 1 timme. Om jag kommer ihåg rätt så hade det inte bränt fast i botten och vi hade i mjölken och fick risgrynsgröt till middag om än lite senare än tänkt.
 

Stickad väst

Kategori: Handarbete

Jag har inte stickat så många koftor,tröjor och byxor så jag känner mig osäker på resultaten. Men nu blev det en väst till syrrans flicka som är drygt två år. Tyvärr ville hon inte vara modell men så här blev den i alla fall.