farfarstoppsncka.blogg.se

~ tankar, minnen, känslor och reflektioner ~ personer och händelser som påverkat mig och mitt liv ~ trädgård och handarbeten

Rådjuren har varit här!!

Kategori: Trädgård

I 4 dagar fick vi njuta av penséerna. Hoppas att de smakade gott!
 
 

Äntligen är trädgårdssäsongen här!!

Kategori: Trädgård

Även om April somliga dagar bjuder på alla väder, regn, hagel, sol och snö på en förmiddag. Så har jag börjat vara ute mer i trädgården. I år har jag sått morötter, salladslök, sallad, sockerärtor, rädisor i olika färger och rödlök. Jag har även tänkt så rödbetor, men vad jag förstår får man inte så dem för tidigt. Allt är täckt med fiberduk så inte frosten ska ta de späda plantorna, när de nu kommer upp. 
I örtagården, den lilla jag nu har, har jag sått dill, persilja och basilika. Gräslöken jag planterade ifjol har redan kommit upp! Så nu väntar jag spänt på att se om myntan, salvian, timjan och rosmarinen klarat vintern. Även de har fått fiberduk som skydd. 
 
Vi håller på med en ny uteplats där vi ska ha en hammock, men i väntan på den har vi ställt dit våra gamla utemöbler. Häromdan planterade jag lite lavendei och några penseér intill den. 
Det ser inte så mycket ut för världen men jag hoppas att det blir bättre sen. Bara inte rådjuren får för sig att pröva dem till frukost. 

Narcisserna lyser som små solar på bron

Kategori: Trädgård