farfarstoppsncka.blogg.se

~ tankar, minnen, känslor och reflektioner ~ personer och händelser som påverkat mig och mitt liv ~ trädgård och handarbeten

Mera gladioler!!

Kategori: Trädgård

 
 
Varför har jag väntat så länge innan jag planterat gladioler??? De är ju underbart vackra och lätt att ta in en blommande stängel och sätta i en vas inne och bara njuta av dessa fantastiska blommor. Nästa år blir det fler, i år testade jag en påse med tio knölar nästa år ska jag dubbla det antalet och söka efter fler färger på dem. Men i år njuter jag i stora drag av de som jag har!
 
 
 

Höstdeppig?

Kategori: Tankar och funderingar

Har haft en härlig sommar med sol å värme, bad och träffat släkt och vänner. I perioder har det varit intensivt och tagit på mina krafter så att jag blivit sängliggande några dagar. Det är de perioderna som gör mig så besviken och låg, nedstämd. 
Eftersom situationen är som den är bestämde vi oss för att semestra hemma och ha vänner å bekanta på besök, istället för att vi skulle åka till dem. Det har varit otroligt trevligt och jag har många trevliga minnen att se tillbaka på. 
Jag hade hoppats på att må bättre än jag nu gör. Vara lite piggare i allafall. Jag är trött hela dan, går i en dimma, känner mig darrig och svag. Trotsar jag och gör något ändå som T ex rensa lite i rabatten, dammsuga, lyssna på musik så kommer huvudvärken och värken i kroppen. Inga tabletter hjälper mot den värken. 
Igår skulle jag till psykologen på eftermiddagen, så jag sov till kl 11:30, åt framför TV:n, knappt med ljudet på, sen duscha jag å klädde mig, gick å la mig igen tills jag skulle åka. Efter mötet där så gick jag in på ICA och handlade lite.. Sen är mina krafter slut, gråtfärdig och trött lägger jag mig framför TV:n och försöker hitta något att se på som inte är för ansträngande, känslomässigt.
 
Försöker gilla läget och tänka att det kommer bättre dar, men det är jobbigt när det inte blivit bättre än så här på ett och ett halvt år!!

Gladiolerna har äntligen knoppar

Kategori: Trädgård

så nu hoppas jag att det kommer lite värme så de slår ut i blom.