farfarstoppsncka.blogg.se

~ tankar, minnen, känslor och reflektioner ~ personer och händelser som påverkat mig och mitt liv ~ trädgård och handarbeten

Lovikkavantar

Kategori: Handarbete

Har testat att sticka mig ett par Lovikkavantar. Garnet köpte jag ifjol när Coop hade erbjudande på Lovikka. Jag gjorde nästan klart en vante på en gång, sen så blev det ett uppehåll, men nu så gjorde jag klar den och sen gjorde jag två vantar till. Så om ni känner någon trehänt person har jag 3 vantar!! Problemet, när jag inte gör färdigt på en gång, är att då stickar jag olika hårt och så blir det olika storlek på vantar eller sockar. På nedre bilden har jag "borstat" vantarna. (Mönstret har jag hittat på nätet på bloggen Häxans stickor http://haxansstickor.blogspot.se/2014/02/monster-pa-lovikkavantar.html )
 

Beroende

Kategori: Allmänt

Jag har blivit beroende av att ha vaser med blommor i. Just nu har jag två vaser med tulpaner. Det hela började förra vårvintern. Jag köpte en blombukett på Blomsterlandet och den stod i 2 veckor utan att vissna!! Jag trodde inte det var sant, så jag köpte en ny bukett när den gamla till slut vissnat och den stod också vacker och grann längre än jag normalt brukar klara av att sköta en bukett. Så den här vintern har det börjat igen. Blir så glad av att se dem, en del doftar underbart också. Faktiskt är inte katterna överdrivet intresserad av dem heller, ibland händer det att en tulpan blivit fransig i kanterna, men inte särskilt ofta ändå. Kan bero på att katterna får kattgräs serverat, kanske.
 

Sommartankar...

Kategori: Trädgård

Har börjat fundera över sommarens projekt. I höstas köpte T en gammal hästvagn som behöver lite renovering. Stormen Ivar hade inte varit snäll med den. Vi har tänkt måla den och laga det som är trasigt och sen använda den som ett jätte blomarrangemang. Men vad ska vi plantera i den?? Satt och tittade lite på Blomsterlandets hemsida och drömde om fantastiska hängande arrangemang med rikt blommande växter. Jag tror att vi kommer satsa på snöflinga och fuchia de är relativt lättskötta och otroligt vackra. Sen något som hänger ned kanske bara gröna blad. Rätt härligt att sitta och drömma när snön faller och vinden viner ute.