farfarstoppsncka.blogg.se

~ tankar, minnen, känslor och reflektioner ~ personer och händelser som påverkat mig och mitt liv ~ trädgård och handarbeten

Örterna hur gick det med dem?

Kategori: Trädgård

Har insett att jag är dålig på att följa upp mina egna inlägg t.ex om hur det gick för örterna, vilka trivdes och vilka försvann?

Thaibasilika såg jag inte till alls och jag köpte ingen ny.
Koriandern hade självsått sig och dök upp lite varstans i min ”örtagård”.
Myntan dog så jag köpte en ny, men chokladmyntan kämpade på och en liten växt, ca 5-7 cm finns kvar av den. Hoppas den klarar vintern.
Oreganon trivdes bra och blommade vackert.
Persiljan kom aldrig riktigt igång.
Dillen tycker sniglarna om så den hann jag inte med å skörda.
Basilikan lös också med sin frånvaro.
Gräslöken frodades kraftigt hela sommaren.
Rosmarinen torkade ut och dog. 
 
(Bilden är från 2015 då örterna överlevde bättre i min örtagård 😊)
 
 
 
 
 

Det kommer ta tid att smälta...

Kategori: ME/CFS

...det jag upplevde på Stora Sköndals ME-mottagning. Jag gjorde en arbetsförmågeutredning med fysioterapeut och arbetsterapeut. Jag gjorde både fysiska och psykiska tester. Jag själv är chockad över hur tufft det var och hur dåligt jag mår nu efteråt. Personalen är underbar på Stora Sköndal och gjorde verkligen sitt bästa för mig under omständigheterna. 

Jag hade blivit förvarnad om konsekvenserna av min läkare på ME-mottagningen men på nåt sätt tänkte jag ändå att det är nog inte så illa! Nä, det var värre!!

Nu kan jag inte gå normalt, jag tar små steg och blir trött bara av att röra mig inomhus på våra dryga 70 kvm. Rullstolen är nu ett måste när jag lämnar hemmet och någon måste skjutsa mig i den för jag är så svag i händerna och armarna att jag omöjligt kan skjuta på hjulen själv.

Hela kroppen värker och koncentrationen sviktar oftare och snabbare nu.

Det som är mest skrämmande är att ingen kan garantera att jag kommer tillbaka till hur det var innan. Ingen kan ge ett tidsperspektiv på hur lång tid det tar för min kropp att återhämta sig, om den alls gör det.

Men återigen så finns det de som har det värre och jag vet att jag inte är ensam. Även om det är en klen tröst, så går livet vidare och jag tänker kämpa på. 🤗💗

För å skingra tankarna...

Kategori: Handarbete

...tog jag fram penslar och färg häromdan och det här är resultatet. Vet inte riktigt om den är färdig ännu, de brukar få stå ett tag på staffliet så jag kan betrakta dem ett tag och ibland ser jag nånting som jag vill ändra andra gånger så får de duga precis som de är.