farfarstoppsncka.blogg.se

~ tankar, minnen, känslor och reflektioner ~ personer och händelser som påverkat mig och mitt liv ~ trädgård och handarbeten

Ett par sockor klara

Kategori: Handarbete

Det är svårt att handarbeta när kropp och knopp inte samarbetar. Men skam den som ger sig! Eftersom sticka tydligen är lättare för mig än att virka har det blivit ett par sockor klara och så har jag börjat på ett nytt par också. 
 
 
 

En tuff vinter för viltet

Kategori: Trädgård

 Jag är så tacksam att vi bor nära naturen. I år har vi fått se älgar och rådjur på nära håll, vilket jag uppskattar enormt. 
Tyvärr är bildernas kvalitet inte den bästa men ville ändå dela med mig av dem.
 
Det här är den första bilden jag tog av en älgko och hennes kalv. Ser ni dem? 
 
Någon dag senare var de här i dagsljus, men då på andra sidan ån. 
 
Rådjuren har gjort en rejäl stig över ån fram till våra fågelbord. Vi slänger ut äppelskal, potatisskal m.m som de uppskattar. För drygt en månad sedan köpte vi ett speciellt foder åt dem som vi serverar i hinkar vid åkanten. 
 
Nu uppehåller sig en annan älgko med två kalvar här och härom morgonen var de uppe på vår gård och beskar träden. 
 
 

Citronträdet och olivträdet

Kategori: Trädgård

 Verkar klara vintern i år också! De har inte ens tappat alla bladen!! Men de står ljust och relativt svalt i ett dragit hörn långt ifrån luftvärmepumpen. 
 
 
 
 
 
Fick dessutom ett litet citronträd som syrran frösått och till min stora förvåning har jag lyckats hålla det vid liv. Det har till och med vuxit lite sen jag fick det!