farfarstoppsncka.blogg.se

~ tankar, minnen, känslor och reflektioner ~ personer och händelser som påverkat mig och mitt liv ~ trädgård och handarbeten

Förväntansfull och uppgiven

Kategori: ME/CFS

Äntligen ska jag få komma på vidare utredning hos Stora Sköndals ME-mottagning. Det känns spännande och samtidigt lite skrämmande. Men jag är så tacksam att jag får komma dit och få hjälp av terapeuter och läkare som har erfarenhet av min sjukdom. Det känns tryggt att få tips och hjälp anpassat efter min situation. Dessutom få bedömt vilken grad av ME jag har och ev. medicinering som kanske kan hjälp mig få lite bättre livskvalité. 

Samtidigt har vi nu lämnat över till jurist för att få rätt till sjukpenning. Att Försäkringskassan anser mig fullt arbetsför i ett vanligt förekommande arbete och därför tvingar mig att antingen jobba lika mycket som innan jag blev sjuk, vilket är omöjligt, eller vara aktivt arbetssökande känns underligt. De saknar objektiva undersökningsfynd beskrivna i mina sjukintyg, läkarna ska beskriva vad de ser mig uppvisa för symtom när vi träffas och gärna prover tagna som stödjer att jag inte är arbetsför. Eftersom min sjukdom, som så många andra sjukdomar, är en kriterie-sjukdom där man genom provtagningar utesluter andra sjukdomstillstånd! är det svårt för läkarna att ge objektiva, observerbara undersökningsfynd. De kan ju inte riktigt känna min smärta och trötthet och att mäta det är svårt, det blir ju ändå min beskrivning av hur jag upplever det, som ligger till grund för deras bedömning av min arbetsförmåga.  Sen att Försäkringskassan inte är intresserad av hur sjuk jag är utan är intresserad av vilken arbetsförmåga jag har, gör ju inte att saken blir enklare, för nån utredning av min arbetsförmåga behövs inte enligt Försäkringskassan! Rörigt?? Ja, jag förstår inte logiken. 
 
Men det finns de som har det mycket värre! Jag har en make som hjälper mig och en stor familj som stödjer mig och jag får vård av specialister på min sjukdom så jag känner mig trygg ändå, trots allt. 
 
 

KOMMENTARER:

 • Anonym säger:
  2017-10-06 | 13:24:41

  Så skönt att du skall få hjälp, hoppas dom kan hitta något som kan ge dig lite mer kraft.
  Själv har jag fått god nytta av B12 och LDN, det hjälper inte alla men kan vara av värde att pröva.
  Lycka till Kram Lisali

 • Anonym säger:
  2017-10-06 | 20:38:41

  ❤️/Marianne

  Svar: 💙
  Farfars toppsnäcka

Kommentera inlägget här: