farfarstoppsncka.blogg.se

~ tankar, minnen, känslor och reflektioner~trädgård och husdjur~ME CFS den kroniska sjukdomen jag lever med

Vinterodling

Kategori: Trädgård

Testar att odla lite i vintermörkret. Läste om odling året om på odla.nu och att många sår paprika och chili i slutet på december. Blev så inspirerad att jag tänkte testa. Men det behövs växtbelysning eftersom dagarna är så korta och det blir för lite ljus för fröna. 

Så jag började leta efter nån prisvärd belysning att köpa för å kunna odla. Men vilken djungel det är, vitt, rött och blått ljus och det är ledbelysning och lysrör, ställningar och lampskärmar och hur krångligt somhelst! Dessutom dyrt från några hundralappar upp till flera tusenlappar. Blev så förvirrad och det kändes så krångligt och bökigt. 

Men så snubblade jag över en artikel på nätet där det stod att vanlig ledbelysning eller ljusrör fungerade lika bra! (Länk här https://gronarader.se/tradgard/vaxtljus/#snabbfakta )
  Perfekt, tänkte jag och rotade fram två ledlampor köpta på Ikea. Man kan ju alltid testa, fungerar det så är ju inget förlorat. 

Det har gått en vecka och nu har både broccolin och tomaterna börjat titta upp 😃
Jag sådde chili, paprika, tomat, broccoli, dill, luktärt och lobelia. Så nu väntar jag med spänning å se vad som kommer upp. 

(null)

(null)

(null)