farfarstoppsncka.blogg.se

~ tankar, minnen, känslor och reflektioner ~ personer och händelser som påverkat mig och mitt liv ~ trädgård och handarbeten

Hota blommor till blomning?!

Kategori: Allmänt

 Har länge haft denna underbara orkidé, den har blommat i några omgångar, men sen vi flyttade 2014 så har den bara blommat en gång. Så nu lessnade jag på den och ställde undan den bakom en gardin och hotade med att slänga den om den inte bättrade sig. Titta vad den gör då!! Nu är det knoppar på den och snart kan vi igen njuta av dess underbara blommor. (Ja, den är dammig!! För den har fått stå å skämmas bakom gardinen!)
 
 
 
Dessa skönheter har jag i köksfönstret. Oftast så slår ju knopparna ut en efter en, under kanske en veckas tid, det går ganska fort när de börjar spricka ut i blomm. Men den här har hållit på i över en månad!! Fem knoppar ser ut att brista närsomhelst och de tre som slagit ut har gjort det, en i taget med veckors mellanrum. Misstänker att något är fel så har nu höjt upp innerkrukan så att rötterna får mer ljus och hoppas att resterande knopparna ska slå ut och inte torka ihop och falla av.  
Den vita orkidén bredvid fick sina knoppar efter den rosa, men har som ni ser slagit ut i full blomm. Dessutom alla knoppar ungefär samtidigt så som det brukar vara. 
 
Kommentera inlägget här: