farfarstoppsncka.blogg.se

~ tankar, minnen, känslor och reflektioner ~ personer och händelser som påverkat mig och mitt liv ~ trädgård och handarbeten

Tänk så skönt att få bekräftelse

Kategori: Allmänt

Så gott man kan må av att få bekräftelse och tänk så lite det behövs för att bli bekräftad! Bara en mening kan räcka och göra att hela livet känns lite bättre. Det förändrar inte situationen eller mina omständigheter, det löser inte heller problemen, men de blir lättare att bära på nåt vis.

Nu är det vinter på bron

Kategori: Trädgård

Har vinterbonat en låda på bron med färgad ljung och prydnadskål även en växt som ser ut som ljung men har bär, kommer inte ihåg vad den heter. Nu väntar jag på att snön ska bidra med ett vitt gnistrande snötäcke, så blir det lite ljusare ute också. 
 

Går som på tomgång

Kategori: Allmänt

Det känns just nu som om jag går på tomgång, lätt rastlös och vet inte vad jag ska göra. Kanske måla något? Staffliet står där och stirrar på mig, gitarren står i ett annat hörn å drar, nu stämde svågern den sist han var här så nu låter det säkert bättre än sist jag försökte dra en låt. Eller sticka något? två lådor och en korg fulla med garnnystan bara väntar på att bli använda.
 
Trädgården har ju nu fått sin vinterskrud. Rosorna är kupade och täckta med granris. En blomlåda är kvar på bron med ljung och prydnadskål som ska förgylla nu i vinter. Fågelbordet är på plats och blåmes, talgoxe, trädkrypare och nötskrikan och en och annan skata förser sig nu när det börjar gå under nollan. Allt går lite segare när det blir kortare dagar och kallare temperaturer. Men snart vänder det! Om en och en halv månad 😃