farfarstoppsncka.blogg.se

~ tankar, minnen, känslor och reflektioner~trädgård och husdjur~ME CFS den kroniska sjukdomen jag lever med

Slagsmål på gården

Kategori: Allmänt

Plötsligt hör jag ett tjut eller skrik, det är några som bråkar mitt i natten, klockan är halv ett. Min första tanke är: Var är katterna? Kom de in ikväll? Inser snart att de är inne. Alex, vår yngsta katt, hoppar ur sängen och skyndar ut ur rummet. 

Men vilka är det då som låter? Sömndrucken kliver jag ur sängen och öppnar sovrumsdörren. Då ser jag Lisa, vår andra katt, nyfiket och mycket intresserad sitta på fönsterbrädan och titta ut. 
Jag går fram och tittar ut och där under vårt fågelbord är det två grävlingar som råkat i luven på varann. Den större nafsar den mindre i nacken och de bråkar och skriker. Så kommer den mindre loss och springer upp mot vägen, efter följer den större grävlingen och hugger tag igen i nacken på den mindre. Så lyckas den komma loss och bort försvinner de två grävlingarna in i skogsdungen på andra sidan bäcken. 

Så är det lugnt igen och Lisa vill ut, men matte tycker inte det är någon bra ide. Så lägger jag mig igen och snart hoppar Alex upp i sängen och vill bli kliad på magen. 
 
Lugnet återställt och på morgonen märks inget av nattens dramatik.